Nieuwe studierichtingen op Campus Ledebaan!

25 apr 2024

NIEUW – Vanaf schooljaar 2024-2025  biedt Campus Ledebaan twee nieuwe studierichtingen aan.

Maatschappij- en welzijnswetenschappen  (2e graad doorstroomfinaliteit)

Ben jij een sociaal persoon met een interesse voor alles wat met gezondheid en welzijn van de mens te maken heeft? Vind je het wel fijn om meer te weten te komen over de mens en zijn gedrag, samenleving en actualiteit?

Deze richting met cultuur- en maatschappijwetenschappen, filosofie en gedragswetenschappen is dan zeker iets voor jou. Je wil nadenken over essentiële levensvragen en jouw communicatie vaardigheden aansterken. Je bent geboeid door actualiteit en gaat kritisch om met informatie. Ook wetenschappelijke en pedagogische vaardigheden en relaties komen aan bod tijdens de lessen. In tegenstelling tot humane wetenschappen krijg je geen uitdieping van kunst en cultuur maar gaan de leerlingen hier aan de slag met extra uitdagingen m.b.t. onderwerpen gelinkt aan de gezondheidszorg.

Klik hier voor meer info over deze richting.

Slagerij (3e graad duaal)

Ben jij gepassioneerd door vleesbereidingen en wil je een carrière als slager starten?
Tijdens deze opleiding leer je onder andere de slager ondersteunen in zijn activiteiten, van verwerking van vleeskwartieren tot het omgaan met slachtafval. Maar daarnaast ook producten voorbereiden volgens hygiëne- en voedselveiligheidsnormen, klaar om in de consumptieketen te worden gebracht.

Bij duaal leren verwerf je vaardigheden op school én op de werkvloer. Het theoretische deel van je opleiding gebeurt op school (2 dagen per week) en de praktijk leer je op de werkvloer (3 dagen per week). Concreet: meer dan de helft van je opleiding breng je door op je werkplek, waar je gemiddeld minstens 20 uur per week actief bent, aanvullend volg je ook 3 uur praktijkles op school.

Klik hier voor meer info over deze richting.

 

Interesse naar meer informatie of inschrijven? Contacteer ons om een afspraak in te plannen.