Techniekacademie op TechniGO!

12 sep 2022

Techniekacademie Aalst

Voor het tweede jaar op rij organiseren Stad Aalst, Vives, VTI en Technigo in Aalst een Techniekacademie.  Dit initiatief betrekt kinderen van 10 tot 12 jaar op een unieke wijze bij techniek en technologie (STEM). De Techniekacademie start op 5 oktober.

Te weinig jongeren kiezen voor een techn(olog)ische loopbaan. Dat vertaalt zich in een tekort aan technische en wetenschappelijke profielen op de arbeidsmarkt.

Na het succes van de Techniekacademie vorig jaar, werd beslist uit te breiden. Zo zullen er nu op woensdag 2 Techniekacademies zijn; de 1ste start om 13u30 in het VTI en de 2de om 16u in Technigo.

De Techniekacademie bestaat uit 7 workshops en 1 bedrijfsbezoek op woensdagnamiddagen. In deze sessies worden jongeren op een creatieve manier in contact gebracht met chemie, hout, metaal/kunststof, elektriciteit, bouw, informatica/robotica. Deelnemers kunnen kiezen tussen een Techniekacademie van 13u30 tot 15u30 in VTI De Puytenput of een Techiekacademie van 16 uur tot 18 uur in Technigo.

Geïnteresseerden uit het 5de of  6de leerjaar kunnen inschrijven via www.techniekacademie-aalst.be. Het aantal plaatsen is beperkt tot 2 x 20 deelnemers. De deelnameprijs van deze workshops bedraagt 70 EUR en er wordt een fiscaal attest voorzien zodat tot 45% gerecupereerd kan worden.

Bart Van Cauter (directeur Technigo): “De samenwerking rond de Techniekacademie verliep vorig jaar zeer goed. We zetten dus met plezier ook dit jaar onze deuren open kinderen te laten kennismaken met de verschillende STEM-technieken.”

Rik Waumans (Technisch adviseur VTI): “We zijn ervan overtuigd dat het loont om kinderen op jonge leeftijd in contact te brengen met techniek. Het is van belang dat meer jongeren kiezen voor een technische loopbaan en de Techniekacademie kan daar alleen maar toe bijdragen.”

Het plaatselijk bedrijf CTS Benelux steunt deze Techniekacademie en zet zijn deuren open om de kinderen een interactieve rondleiding aan te bieden tijdens de Techniekacademie. Andere kandidaat bedrijfspartners zijn ook nog steeds welkom en kunnen zich aanmelden. Ook de basis- en secundaire scholen steunen deze Techniekacademie.