Studenten van 10 hotelscholen trappen internationale competitie af bij Brouwerij Palm

12 feb 2023

STEENHUFFEL

In Steenhuffel was het bij Brouwerij Palm–De Hoorn & Rodenbach dinsdag op de koppen lopen. De studenten van 10 Belgische hotel- en toerismescholen trapten er namelijk de zogenaamde AEHT Cornet Trophy af. Deze wedstrijd voor hotelscholen telt als preselectie voor een prestigieus internationaal concours.

AEHT is een vereniging van 400 hotel- en toerismescholen in 40 Europese landen. De vereniging wil een Europees bewustzijn onder hotel- en toerismescholen bevorderen. Ze doen dit door uitwisselingsprojecten, het bundelen van onderwijsmethoden en een jaarlijkse competitie. Deze competitie wordt dit najaar georganiseerd in Vilnius, Litouwen.

De winnaar van de AEHT Cornet Trophy mag België vertegenwoordigen tijdens deze wedstrijd. De 10 deelnemende scholen troffen elkaar dinsdag op de contactdag bij de hoofdsponsor, Brouwerij Palm–De Hoorn & Rodenbach. Daar volgden de studenten workshops en inspiratiesessies met lokale producten.

Finale

Op 2 en 3 maart komen de studenten elkaar opnieuw tegen tijdens de finale in hotelschool PIVA in Antwerpen. Daar draait het niet enkel om de eigen vakkennis en creativiteit van de studenten. Elke deelnemer vormt een team met een leerling van een andere school, soms met een andere manier van werken. Op korte tijd moeten de studenten in team een recept of presentatie uitwerken, de taken verdelen en op elkaar afstemmen.

Peter van de AEHT Cornet Trophy is driesterrenchef Viki Geunes. Ook hij was dinsdag aanwezig op de contactdag. Meer informatie over de wedstrijd en deze contactdag vind je via de website van het PIVA.

Het volledige artikel vind je hier terug.