Sekswerker Mel op bezoek bij TechniGO!

24 jan 2023

Sekswerker Mel bezoekt middelbare school: “Hopelijk kunnen we leerlingen behoeden van onaangename ervaringen”

AALSTGeen alledaagse bezoekster bij TechniGO! in Aalst: sekswerker Mel, vooral bekend van sociale media en voornamelijk TikTok, was door de secundaire school uitgenodigd. En wel voor de goede zaak.

Technigo!

Sara De Ras, leerkracht algemene vakken, nam het initiatief en kreeg meteen de enthousiaste medewerking van haar directie. “Als school vinden wij het onze plicht om niet enkel kennis en vaardigheden bij te brengen aan onze leerlingen, maar hen ook te beschermen tegen modernere gevaren in de huidige maatschappij”, zo vertelt Sara.

“Het bespreekbaar maken van bepaalde items, voornamelijk over seksualiteit, blijkt nog steeds moeilijk. Daarom is het een goed idee om iemand uit hun leefwereld hiervoor in te schakelen, namelijk Mel, die bekend werd door haar video’s op TikTok.” Op dat platform kunnen vooral jongeren haar naar hartenlust alles over seksualiteit vragen.

Sexting

De leerlingen krijgen geen saaie spreekbeurt voorgeschoteld, maar wel een interactieve voordracht waarbij concrete antwoorden worden gegeven op de vragen waarmee ze zitten. De voordracht gebeurt in een duidelijk omkaderde omgeving waarbij items zoals de gevaren van sexting en het posten van sensueel getinte foto’s op bepaalde platforms, correct gebruik van voorbehoedsmiddelen, afbakening van grenzen, en andere actuele onderwerpen naar voren worden gebracht.

Technigo!

“We hopen dat we met dit initiatief toch een of meerdere leerlingen kunnen behoeden van onaangename ervaringen. Als dat lukt, zijn we als school meer dan geslaagd in onze missie”, besluit Sara De Ras.

Het volledige artikel kan je hier terugvinden.