Finale TechniGO! cup

03 mei 2019

Op 2 mei 2019, werd de finale van de TechniGO! cup gespeeld tussen de winnaars van het leerlingentornooi en het team van de leerkrachten. Voor het eerst zou er in grotere zaalvoetbal doelen gespeeld worden in plaats van de minidoelen. De leerkrachten waren de winnaars van vorig jaar en moesten dus hun titel verdedigen.

De wedstrijd begon erg goed voor de titelverdedigers, want na amper 5 minuten hadden Wauters (1-0) en Romero (2-0) de leerkrachten al op een comfortabele voorsprong gebracht. De leerlingen waren wat overdonderd, maar konden zich toch snel herpakken. Misschien sloop er wel wat nonchalance in de ploeg van de leerkrachten, want nog voor de rust stond het al 2-2. Gelukkig voor de leerkrachten werd er na een rommelige fase op hoekschop toch nog 3-2 gemaakt door opnieuw Romero.

Na de rust bleef het spelbeeld wat gelijkaardig als dat van de eerste helft. De leerkrachten hadden iets meer balbezit en kregen ook wel kansen, maar een sterke doelman (Stef) hield het spannend. Bovendien waren de leerlingen ook erg gevaarlijk op counter en moest ook doelman Brouwers enkele keren gepast tussenkomen.

Uiteindelijk bleek het overwicht van de leerkrachten toch voldoende om het leerlingenteam te doen bezwijken en de wedstrijd eindigde dan ook op een 5-3 score in het voordeel van de leerkrachten. De titel werd dus verlengd en de beker blijft nog een jaartje in handen van de leerkrachten.

Toch willen we onze tegenstanders ook feliciteren met het winnen van het leerlingentornooi en voor de inzet en volharding die ze getoond hebben tijdens de finale vandaag. Ze hebben er voor gezorgd dat de vele toeschouwers een aangename en spannende wedstrijd voorgeschoteld kregen. Proficiat mannen, jullie waren waardige tegenstanders!

Team leerkrachten: Ward ‘the Wall’ Brouwers, Neal ‘Hercuul’ Wauters, Olivier ‘el Goleador’ Romero, Dusty ‘Tikitaka’ Everaert en last but not least Bram ‘the Tank’ Poppe.

Team leerlingen: Stef, Bjarne, Yarne, Mica, René, Mehdi en Biagi

Special thanks ook aan Gert voor de hulp bij de arbitrage en het timen van de wedstrijd.