Cedric Van Eeckhout wint wedstrijd IDCITY

02 mei 2018

Op 28 april 2018 zette IDCity voet aan wal in Aalst. IDCity geeft jongeren tussen 16 en 25 jaar de kans om creatieve ideeën vorm te geven en op te zetten in hun stad.

Cedric Van Eeckhout uit 5ICT was een van de creatieve geesten die deelnam aan deze wedstrijd. Het idee van Cedric werd tijdens de IDCity Day ondersteund door experts en na afloop kozen de deelnemende jongeren zelf de ideeën die verder zullen ondersteund worden door het Prins Filipsfonds.

Via SMMT (Senioren Mee Met Technologie) wil Cedric, samen met andere tieners, de senioren in onze stad helpen in de nieuwe wereld van de technologie. Zorgen dat ze niet verdwalen, maar ze ook verbazen met de allernieuwste technologieën. En ja, voor de senioren die al reeds met hun computer kunnen werken en een smartphone hebben is dit ook heel interessant. Voor alle senioren die de technologieën zoals een 3D printer, virtual realilty en Arduino’s willen bewonderen wil hij dit ook organiseren.

Aan het eind van de dag kozen de deelnemers zelf vier projecten als winnaars. Zij mogen rekenen op begeleiding op maat door het Prins Filipfonds, in samenwerking met Broeikas, Biensoigné en Cinema, en een financiële ondersteuning van 5000 euro.

Proficiat aan Cedric!

https://www.nieuwsblad.be/cnt/blvva_03490747

https://www.idcity.be/nl