Wellness en lifestyle (dubbele finaliteit) Se-n-Se Esthetische lichaamsverzorging

Wellness en lifestyle (dubbele finaliteit)

2e graad Wellness en lifestyle

Je vindt uiterlijke en innerlijke verzorging belangrijk en houdt er van om zowel jezelf als anderen mooi te maken? Je wil naast de praktijklessen ook een sterke algemene vorming nastreven en je opties op zowel overstappen naar het arbeidsveld als verder studeren na het secundair onderwijs open houden? Dan past jouw profiel bij de studierichting wellness en lifestyle.

Je leert de basistechnieken binnen de vakken gelaatsverzorging, voetverzorging, handverzorging en make-up zowel op elkaar als op klanten correct toe te passen. Je leert werken met verschillende productmerken, apparaten, … zoals Webecos, Make-up Forever, Gehwol… Je werkt steeds met oog voor welzijn, veiligheid, kwaliteit en nauwkeurigheid.
Bovendien leer je hoe je technieken en theorieën in verband met producten, resultaten van verzorgingen en veranderingen van de uiterlijke schoonheid uit moet leggen aan de klanten.

Per week worden 2 lesuren handverzorging in het Frans aangeboden (CLIL).

3e graad Wellness en schoonheid

Je voelt de passie om mensen op weg te helpen, te adviseren, te sturen en richting te geven in verband met hun levensstijl, uiterlijke schoonheid en verzorging? Je hebt een grote interesse in het menselijk lichaam, inwerking van producten op de huid… ? Dan beschik je over het geschikte profiel voor de studierichting wellness en schoonheid.

Je verfijnt de technieken binnen de vakken gelaatsverzorging, voetverzorging, handverzorging en make-up en breidt ze uit met technieken voor lichaamsverzorging. Je leert omgaan met kleuren, kleurentypes, mode en stijl. Je verwelkomt klanten, legt afspraken vast en geeft hen advies.
Ook in de 3e graad wordt verder gegaan met CLIL-onderwijs voor handverzorging.

Tijdens de wekelijkse stagemomenten kan je de verworven theoretische en praktische kennis uitoefenen in het echte werkveld. Je leert er samenwerken met een leidinggevende, collega’s en stagiaires. Je trekt ook voor 3 weken naar Zuid-Frankrijk om in de Thalassocentra stage te lopen, een unieke ervaring!

Je behaalt het diploma secundair onderwijs en kan je (leer)loopbaan verder zetten in het arbeidsveld, met een Se-n-Se-opleiding esthetische lichaamsverzorging of in het hoger onderwijs.

7e  jaar Esthetische lichaamsverzorging

Je behaalde het diploma secundair onderwijs in de studierichting schoonheidsverzorging of in de opleiding haarstylist? Je wil je graag verder specialiseren binnen de schoonheidsverzorging voor je de stap naar het hoger onderwijs of de arbeidsmarkt zet? Dan past jouw profiel bij het specialisatiejaar esthetische lichaamsverzorging.

Behaalde je het diploma secundair onderwijs binnen een ander studiegebied? Ook dan kan je instromen mits toestemming van de toelatingsklassenraad. We voorzien voor jou extra lesuren binnen het lessenpakket om je achterstand op het gebied van schoonheidsverzorging weg te werken.

Deze Se-n-Se-opleiding is gericht op de praktijk en de daarbij horende theoretische vakken.
Je leert de allernieuwste technieken en hedendaagse trends, krijgt enkele uitbreidingscursussen en werkt met gespecialiseerde producten. Je maakt ook werk van doorgedreven klantgerichtheid.

Je leert speciale technieken zoals hotstone massage, bamboemassage, quatre-mains massage, aromatherapie, visagie, nailart, nagelstyling, grime, … .

Je sluit de opleiding af met een lange blokstage. Zo wordt de overgang van opleiding naar arbeidsveld nog een stuk kleiner. Wil jij je graag nog verder professionaliseren voor je het arbeidsveld instapt? Dan kan je jouw (leer)loopbaan verder zetten in het hoger onderwijs.

Vakken / Klassen 3e 4e 5e 6e 7e
Levensbeschouwing 2 2 2 2
Lichamelijke opvoeding 2 2 2 2
Nederlands 3 3 3 3
Frans 2 2 2 2
Engels 2 2 2 2
Wiskunde 3 3 2 2
Aardrijkskunde 1 1 1 1
Geschiedenis 1 1 1 1
Maatschappelijke vorming 1 1
Taaldifferentiatie: Ned/Frans 1 1
Natuurwetenschappen 2 2
Toegepaste economie 0.5 0.5
Artistieke vorming 0.5 0.5
 3e  4e 5e 6e 7e
Toegepaste biologie 1 1 1 1
Toegepaste chemie 1 1
Praktijk bio-esthetiek onderdeel voetverzorging 3 3
Praktijk Bio-esthetiek onderdeel gelaatsverzorging 3 3
Praktijk Bio-esthetiek onderdeel make-up 2 2
Praktijk Bio-esthetiek onderdeel handverzorging 2 2
technisch vak opvoedkunde 1 1
Taalvaardigheid Engels/Frans 1 1
Bio-esthetiek technisch vak 3 3 6
Praktijk bio-esthetiek 12 8 14
Stage bio-esthethiek 4 8
Totaal aantal lesuren 34 34 34 34 28