Bio- esthetiek Schoonheidsverzorging (TSO)

Bio-esthetiek/Schoonheidsverzorging

2e  graad bio-esthetiek

Je vindt uiterlijke en innerlijke verzorging belangrijk en houdt er van om zowel jezelf als anderen mooi te maken? Je wil naast de praktijklessen ook een sterke algemene vorming nastreven en je opties op zowel overstappen naar het arbeidsveld als verder studeren na het secundair onderwijs open houden? Dan past jouw profiel bij de studierichting bio-esthetiek.

Je leert de basistechnieken binnen de vakken gelaatsverzorging, voetverzorging handverzorging en make-up zowel op elkaar als op klanten correct toe te passen. Je leert werken met verschillende productmerken, apparaten, … zoals Webecos, Make-up Forever, Gehwol, … . Je werkt steeds met oog voor welzijn, veiligheid, kwaliteit en nauwkeurigheid.

Bovendien leer je technieken en theorieën in verband met producten, resultaten van verzorging en veranderingen van de uiterlijke schoonheid uit te leggen aan de klanten.

Per week worden 2 lesuren handverzorging in het Frans aangeboden (CLIL).

3e graad schoonheidsverzorging

Je voelt de passie om mensen op weg te helpen, te adviseren, te sturen en richting te geven in verband met hun levensstijl, uiterlijke schoonheid en verzorging? Je hebt een grote interesse in het menselijk lichaam, inwerking van producten op de huid , … ? Dan beschik je over het geschikte profiel voor de studierichting schoonheidsverzorging.

Je verfijnt de technieken binnen de vakken gelaatsverzorging, voetverzorging handverzorging en make-up en breidt ze uit met technieken voor lichaamsverzorging. Je leert omgaan met kleuren, kleurentypes, mode en stijl. Je verwelkomt klanten, legt afspraken vast en geeft hen advies.
Ook in de 3e graad wordt verder gegaan met CLIL onderwijs voor handverzorging.

Tijdens de wekelijkse stagemomenten kan je de verworven theoretische en praktische kennis uitoefenen in het echte werkveld. Je leert er samenwerken met een leidinggevende, collega’s en stagiaires. Je trekt ook voor 3 weken naar Zuid-Frankrijk om in de Thalassocentra stage te lopen, een unieke ervaring!

Je behaalt het diploma secundair onderwijs en kan je (leer)loopbaan verder zetten in het arbeidsveld, met een SenSe opleiding esthetische lichaamsverzorging of in het hoger onderwijs.

7e  jaar esthetische lichaamsverzorging

Je behaalde het diploma secundair onderwijs in de studierichting schoonheidsverzorging of in de opleiding haarstylist? Je wil je graag verder specialiseren binnen de schoonheidsverzorging voor je de stap naar het hoger onderwijs of de arbeidsmarkt zet? Dan past jouw profiel bij het specialisatiejaar esthetische lichaamsverzorging.

Behaalde je het diploma secundair onderwijs binnen een ander studiegebied? Ook dan kan je instromen mits toestemming van de toelatingsklassenraad. We voorzien voor jou extra lesuren binnen het lessenpakket om je achterstand op het gebied van schoonheidsverzorging weg te werken.

Deze SenSe opleiding is gericht op de praktijk en de daarbij horende theoretische vakken.
Je leert de allernieuwste technieken en hedendaagse trends, krijgt enkele uitbreidingscursussen en werkt met gespecialiseerde producten. Je maakt ook werk van doorgedreven klantgerichtheid.

Je leert speciale technieken zoals hotstone massage, bamboemassage, quatre-mains massage, aromatherapie, visagie, nailart, nagelstyling, grime, … .

Je sluit de opleiding af met een lange blokstage. Zo wordt de overgang van opleiding naar arbeidsveld nog een stuk kleiner. Wil je je graag nog verder professionaliseren voor je het arbeidsveld instapt? Dan kan je je (leer)loopbaan verder zetten in het hoger onderwijs.

Vakken / Klassen 3e 4e 5e 6e 7e
Levensbeschouwing 2 2 2 2
Lichamelijke opvoeding 2 2 2 2
Nederlands 4 4 3 3
Frans 2 2 2 2
Engels 2 2 2 2
Wiskunde 3 3 2 2
Natuurwetenschappen 1 1
Aardrijkskunde 1 1 1 1
Geschiedenis 1 1 1 1
 3e  4e 5e 6e 7e
Plastische opvoeding 1 1 2 2
Toegepaste biologie 1 1
Toegepaste chemie 1 1
Bio-esthetiek technisch vak 2 2 3 3 6
Praktijk bio-esthetiek 10 10 12 8 14
Stage bio-esthethiek 4 8
Totaal aantal lesuren 31 31 34 34 28