Horeca (dubbele finaliteit)

Horeca (dubbele finaliteit)

2de graad Horeca

Je wil graag in de horeca werken? Je hebt een sterke interesse in vreemde talen? Je leert snel bij en werkt graag samen met collega’s? Je interesse in voeding gaat verder dan enkel de bereiding en bediening?

Dan heb je het geschikte profiel voor de studierichting hotel.

In de 2e graad wordt de basis gelegd voor je taal- en communicatievaardigheden. Je leert de ba- sistechnieken voor de keuken, de zaal, de receptie en het hotel. De theoretische en technische kennis wordt steeds aan de praktijk gelinkt. Je bereidt eenvoudige menu’s zowel onder leiding van de chef als zelfstandig en serveert hierbij de passende dranken.

Hotel is een polyvalente studierichting die afgestudeerden toelaat diverse functies uit te voeren in de horecasector. Enerzijds worden basisvaardigheden voor taal en communicatie aangeleerd, anderzijds richt men zich naar basistechnieken voor keuken, zaal, receptie en hotel.

3de graad Horeca

Hotel biedt een polyvalente theoretisch-technische vorming.

In de derde graad leer je zelfstandig en efficiënt gerechten en dranken serveren bij het onthaal

van gasten op diverse gelegenheden.

De afgestudeerden zijn in staat, mits enkele jaren beroepservaring, als leidinggevende én als zelfstandige op te treden in verschillende functies en in diverse bedrijfstypes.

Vanuit restaurant Terlinden werken we verder aan je taal- en communicatievaardigheden. Je leert het beheer en de organisatie van een hotel-restaurant met zijn bedrijfseconomische aspecten, zoals het beheer van een zaak, aan- en verkoop en bedrijfsuitrusting. Je leert wijnen en andere dranken kennen en trekt voor het vinificatieproces gedurende 2 weken naar Duras in Frankrijk. Je kennis over voeding wordt uitgebreid met chemische en technologische processen, diëten, … Je ontwikkelt een esthetisch gevoel en creativiteit voor het bereiden van gerechten, presentatie, tafelschikking en inrichting. Je professionaliseert je in het onthaal van klanten, infor- matieverlening en de administratieve (hotel)taken.

Alle taken voer je uit met respect voor de regels van hygiëne en veiligheid.

Wanneer je de studierichting succesvol afrondt, ben je klaar voor het beroep van kok, kelner en hotelbediende en voor studies in het hoger onderwijs zoals hotelmanagement, dieetleer, onderwijs, …

Vakken / Klassen 3e 4e 5e 6e
Basisvorming 19 20 17 16
Aardrijkskunde 0 1 1 1
Artistieke expressie 1 0
Engels en Frans 6 6 2/2 3/1
Geschiedenis 1 1 1 1
LO 2 2 2 2
LBV 2 2 2 2
Natuurwetenschappen 1 1 1 1
Nederlands 3 3 3 2
Burgerschap 0 1 0 1
Toegepaste informatica 1 0
Economie (economische financiële competentie) 1 0
Wiskunde 2 3 2 2
 3e  4e 5e 6e
Specifiek gedeelte  13 12 15 16
Horeca
Differentiatie wiskunde
Differentiatie NL/FR/ENG/SOVA (OV4)
Frans en Engels
Bedrijfswetenschappen
Totaal aantal lesuren 32 32 32 32