ICT & Engineering (TSO)

3de graad  ICT & engineering

Heb je een passie voor informatica en techniek? Wil jij je verder verdiepen in programme- ren en het ontwikkelen van apps? Heb je reeds kennis van elektriciteit en elektronica of wil je hier meer over weten?

Dan heb je het geschikte profiel voor de studierichting ICT & engineering.

In deze doorstroomrichting ligt de klemtoon op gestructureerd inzichtelijk en creatief denken en handelen, dit in het kader van nieuwe technologieën en innovaties. Naast een sterke algemene vorming krijg je 15 uur per week theorie en labo’s over elektronica, elektriciteit, engineering, microcontroller, computertechniek, webdesign en netwerken. De klemtoon in deze lessen ligt naast het verzamelen van theoretische achtergrond op het realiseren van innovatieve technologische projecten.

De opdrachten veronderstellen aanleg voor logisch, probleemoplossend denken en hande- len. Je leert over basiselektriciteit energietransport, componenten van industriële randap- paratuur en vermogenselektronica. Je verwerft kennis over interfacetechnieken en leert de meest voorkomende herkennen en deze toepassen. Je bestudeert de grondbeginselen van het programmeren die je later toepast in praktische realisaties.Via programmeertalen en besturingssystemen leer je de computer gebruiken als middel om industriële processen te besturen.

Wanneer je deze studierichting succesvol afrond, ben je klaar voor verdere studies in het hoger onderwijs.

Vakken / Klassen 5e 6e
Levensbeschouwing 2 2
Lichamelijke opvoeding 2 2
Wiskunde 4 4
Nederlands 3 3
Frans 2 2
Engels 2 2
Geschiedenis 1 1
Aardrijkskunde 1 1
5e 6e
Theoretisch vak Eletriciteit (elektronica, elektiricteit, engineering) 9 9
Theoretisch vak Informatica (webdesign, netwerken) 6
Totaal aantal lesuren 32 32