Applicatie- en databeheer (Dubbele finaliteit)

3de graad Applicatie- en databeheer

Heb je een passie voor informatica en techniek? Wil jij je verder verdiepen in programmeren en het ontwikkelen van applicaties?

Dan heb je het geschikte profiel voor de studierichting Applicatie- en databeheer.

In deze richting ligt de klemtoon op gestructureerd, inzichtelijk en creatief denken en handelen, dit in het kader van nieuwe technologieën en innovaties. Naast een sterke algemene vorming zal je tijdens de specifieke vorming applicaties ontwikkelen, databanken beheren, netwerksystemen ontwerpen en websites designen. De component ‘Engineering’ komt aan bod tijdens de lessen elektronica, waar je Arduino en Raspberry Pi leert inzetten bij praktische realisaties.

De opdrachten veronderstellen aanleg voor logisch, probleemoplossend denken en handelen. Je verwerft kennis over interfacetechnieken en leert de meest voorkomende herkennen en toepassen. Via programmeertalen (HTML, CSS, Javascript, PHP, MySQL en Python) en besturingssystemen leer je de computer gebruiken als middel om processen te besturen.

Wanneer je deze studierichting succesvol afrondt, ben je klaar voor verdere studies in het hoger onderwijs.

In het zesde jaar is er een samenwerkingsverband met HOGENT en kunnen leerlingen een opleidingsonderdeel uit het bachelorprogramma Toegepaste Informatica opnemen voor 3 studiepunten.

 

5e 6e (Schooljaar 24-25)
Basisvorming
Levensbeschouwelijk vak 2 2
Lichamelijke opvoeding 2 2
Wiskunde 2 2
Natuurwetenschappen 1 1
Nederlands 3 2
Frans 2 1
Engels 2 3
Geschiedenis / burgerschap 1 2
Aardrijkskunde 1 1
Economie (Economisch financiële competentie)
Specifiek gedeelte
Databeheer 4 4
Webdesign 3 3
Hardware 1 1
Programmeren 4 3
Kantoorsoftware 1 1
Elektronica 2 2
Wiskunde 1 1
Totaal aantal lesuren 32 32