ICT & engineering

3de graad  ICT & engineering

Heb je een passie voor informatica en techniek? Wil jij je verder verdiepen in programmeren en het ontwikkelen van applicaties?

Dan heb je het geschikte profiel voor de studierichting ICT & engineering (officiële benaming Applicatie en databeheer).

In deze richting ligt de klemtoon op gestructureerd inzichtelijk en creatief denken en handelen, dit in het kader van nieuwe technologieën en innovaties. Naast een sterke algemene vorming zal je tijdens de specifieke vorming applicaties ontwikkelen, databanken beheren, netwerksystemen ontwerpen. De component ‘Engineering’ komt aan bod tijdens de lessen elektronica, waar je Arduino en Raspberry Pi inzetten bij praktische realisaties.

De opdrachten veronderstellen aanleg voor logisch, probleemoplossend denken en handelen. Je verwerft kennis over interfacetechnieken en leert de meest voorkomende herkennen en toepassen. Via programmeertalen en besturingssystemen leer je de computer gebruiken als middel om processen te besturen.

Wanneer je deze studierichting succesvol afrondt, ben je klaar voor verdere studies in het hoger onderwijs.

Recent zijn we ook een samenwerkingsverband aangegaan met de Hogeschool Gent en kunnen leerlingen een opleidingsonderdeel uit het bachelorprogramma informatica opnemen voor 3 studiepunten.

 

Vakken / Klassen 5e 6e (Schooljaar 24-25)
Levensbeschouwelijk vak 2 2
Lichamelijke opvoeding 2 2
Wiskunde 3 3
Natuurwetenschappen 1 1
Nederlands 3 2
Frans 2 1
Engels 2 3
Geschiedenis / burgerschap 1 2
Aardrijkskunde 1 1
Economie (Economisch financiële competentie) 0 1
Databeheer 4 4
Website 3 3
Hardware 1 1
Programmeren 4 3
Kantoorsoftware 1 1
Elektronica 2 2
Totaal aantal lesuren 32 32