Elektromechanische technieken (Dubbele finaliteit)

Elektromechanische technieken

2e graad Elektromechanische technieken (dubbele finaliteit)

Heb je een grote interesse in fysica en wiskunde? Ben je gefascineerd door de mechanische principes achter de elektrische netwerken van machines? Dan past jouw profiel bij de studierichting elektromechanische technieken.

Je krijgt een stevige algemene basisvorming en combineert deze met de voornamelijk theoretische onderdelen van mechanica en elektriciteit. Je analyseert elektrische kringen, leert de basiswetten van de elektriciteit toepassen en gebruikt deze kennis om installaties te ontwerpen.
Je wiskundige basis heb je nodig om analyses te maken en elementaire berekeningen uit te voeren.

Je leert ook verschillende materialen en machnies kennen die je helpen om de constructies die je ontwerpt te verwezenlijken. Je leert over krachten, bewegingen, overbrengingen, … Je leest en tekent schema’s om ontwerpen te kunnen realiseren.

3e  graad Elektromechanische technieken

Je bent gefascineerd door de werking van grote machines? Je wil deze machines graag met een computer besturen? Je wil theoretische modellen kunnen uitwerken? Dan past jouw profiel bij de studierichting 3e graad elektromechanische technieken.

Je bereidt je voor op een verdere (leer)loopbaan in hoger onderwijs, maar kan na het behalen van je diploma ook meteen aan de slag in het arbeidsveld.

Ook in de 3e graad blijft wiskunde de basis die je nodig hebt om met de elektrische en mechanische processen/modellen aan de slag te gaan.
Je werkt rond zonne-energie en leert over motoren en generatoren. Je leert processen automatiseren, PLC-sturingen programmeren en met computer gestuurde machines zoals een CNC-machine werken.

Tijdens de stage kom je in contact met de bedrijfswereld zodat je een beter beeld krijgt van wat jij deze sector kan bieden.

 

3e 3e OV4 4e 5e 6e
Basisvorming
Levensbeschouwing 2 2 2 2 2
Lichamelijke opvoeding 2 2 2 2 2
Wiskunde 2 2 3 2 4
Nederlands 3 3 3 3 3
Engels & Frans 4 4 4 4 2
Geschiedenis 1 1 2 1 1
Aardrijkskunde 1 1 1 1
Natuurwetenschappen 1 1 1 1
Artistieke expressie 1 1
Specifiek gedeelte
Mechanica 2 2 2 3
Elektriciteit 2 2 2 3
Elektromechanische technieken 7 7 6 8
Project STEM (STEM-engineering) 1 1 1 1
Wiskunde 1 1 1 1
Differentiatie wiskunde 1 1 1
Differentiatie NL/FR/ENG/SOVA 1 1 1
Totaal aantal lesuren 32 32 32 32 32